PDA

View Full Version : Sega CD Version 1: No signs of life!! Can anyone help me?



orrimarrko
02-18-2003, 03:15 PM
Hey y'all -

Bought a Sega CD (front loading version), and I get no signs of life. If there any way to tell if it's truly dead, or is there a way to test the sucker?

Please - no comments about the version 2 (pop-top) - it's completely different in design, and will not help me with this problem (at least I don't think so.) O_O

Any help from those who have encountered and fixed problems with their Sega CD version 1, is greatly appreciated.

Thanks,
Steve

Raccoon Lad
02-18-2003, 05:53 PM
try cleaning the connection between the genesis and the cd unit.

orrimarrko
02-19-2003, 10:37 AM
Thanks Racoon Lad.

By the way - love your art!

Nature Boy
02-19-2003, 10:48 AM
Anybody have any suggestions on the best way to clean the connector on the Sega CD side? I've tried doing this myself (on a version 2 CD) and it's hard to know if I had any success or not.

raylydiard
04-17-2008, 02:32 PM
hi i know replace the f1 wich is 2amp fuse the bourd with the aux ports and ac is and you can use 10k restior but 2 amp fuse works better

Cinder6
04-17-2008, 05:21 PM
hi i know replace the f1 wich is 2amp fuse the bourd with the aux ports and ac is and you can use 10k restior but 2 amp fuse works better

That's the common model 2 fix. Is it the same with the Sega CD 1?

Mr.collection
04-17-2008, 06:33 PM
That's the common model 2 fix. Is it the same with the Sega CD 1?

Yep I just fixed my SCD1 last month when I bought it for $1 3 years ago. Its the same green fuse.