Results 1 to 5 of 5

Thread: Power supply for Mega Drive and Genesis

  1. #1
    Insert Coin (Level 0) Sergeant Sega's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    LillestrÝm, Norway
    Posts
    83
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts
    Xbox LIVE
    FSK BigHurt
    PSN
    ChiefofNorway

    Default Power supply for Mega Drive and Genesis

    I was thinking of getting an Genesis and a Sega CD to play some of the USA only Sega CD games, and were wondering if my European hookups (powersupply and rf unit) would work with the US version?

    If that would work it would save me the grief of getting a stepdown converter and all that. Anyone know if it works?


    All your oil are belong to U.S.

  2. #2
    ServBot (Level 11) kedawa's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Toronto
    Posts
    3,429
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

    Default

    The european adapters will work fine.

  3. #3
    ServBot (Level 11) GarrettCRW's Avatar
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Las Vegas, NV
    Posts
    3,700
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts
    Xbox LIVE
    GarrettCRW
    PSN
    GarrettCRW

    Default

    I'd avoid using a European AC adapter with a US machine. The voltage difference could result in a fried system.
    Webmaster of the Cartoon Review Website!
    http://www.cartoonreviewsite.com

    My sale thread

  4. #4
    Insert Coin (Level 0) Sergeant Sega's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    LillestrÝm, Norway
    Posts
    83
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts
    Xbox LIVE
    FSK BigHurt
    PSN
    ChiefofNorway

    Default

    Quote Originally Posted by GarrettCRW View Post
    I'd avoid using a European AC adapter with a US machine. The voltage difference could result in a fried system.
    It should not fry the system should it? Since the powersupply is not built in but it in the cord, it should work perfectly. It's like using a European charger on my Jap DS or my european powersupply on my NTSC N64.

    Saturn and Playstation on the other hand, that has the powersupply built in, would be fried if I used a regular norwegian powercord on them.


    All your oil are belong to U.S.

  5. #5
    Pac-Man (Level 10) FABombjoy's Avatar
    Join Date
    Jul 2002
    Location
    Lansing, MI
    Posts
    2,145
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

    Default

    Yes, a Euro power supply of correct output volts / amps will work perfectly.

    Provided that the INPUT matches your country's power system, the OUTPUT is all that matters to the console.

Similar Threads

  1. Mega Amp - new audio circuit for Genesis/Mega Drive
    By Guntz in forum Classic Gaming
    Replies: 0
    Last Post: 01-02-2014, 05:36 PM
  2. Japanese Mega Drive Power Supply Info
    By todesengel in forum Classic Gaming
    Replies: 6
    Last Post: 06-12-2009, 08:07 PM
  3. does a genesis power supply work on a mega drive 2?
    By rick weis in forum Classic Gaming
    Replies: 7
    Last Post: 03-20-2005, 05:45 PM
  4. Help I need an Atari 1050 disk drive cable and power supply.
    By vintagegamecrazy in forum Buying and Selling
    Replies: 0
    Last Post: 03-10-2005, 02:04 PM
  5. Replies: 7
    Last Post: 09-24-2003, 04:53 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •