Results 1 to 9 of 9

Thread: RetroDuo problem

  1. #1
    Strawberry (Level 2) Manhattan Sports Club's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    West Coast, USA
    Posts
    479
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

    Default RetroDuo problem

    I have the RetroDuo which I bought brand new from a seller on eBay for $50.

    However, when I first plugged in the RCA cables and turned it on with a SNES game inside, the screen came up with a noise line scrolling across the screen and the colors were green-purple. I was thinking that maybe the SNES mode only works with S-Video, however I do not have proper S-Video connections to test it out. But I've seen videos of it on Youtube running SNES with RCA without any problems, so I assume I recieved a defect console, unless there is a solution. Does anyone know what the problem is?

  2. #2
    Don't do it...or,do. (shrugs) Custom rank graphic
    Frankie_Says_Relax's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    On permanent vacation from this bullshit.
    Posts
    7,824
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts
    Xbox LIVE
    FlyingBurrito76
    PSN
    FlyingBurrito76

    Default

    Do you have the RCA AND the S-Video cables plugged in to the RetroDuo at the same time?

    Since the system seems to auto-select/auto-power its video output, I'd suggest only plugging the RCA cables into the back of the unit.
    "And the book says: 'We may be through with the past, but the past ain't through with us.'"


  3. #3
    Strawberry (Level 2) Manhattan Sports Club's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    West Coast, USA
    Posts
    479
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

    Default

    Yes, I only have the RCA cables inserted when I turn it on.

  4. #4
    Insert Coin (Level 0)
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    11
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

    Default

    If you have the RCA cables plugged in, the SNES should work perfectly, I don't even use the S-video connection since my TV doesn't have one. I have had no problems with the SNES side of the RetroDuo and am impressed enough to use it as a replacement for my SNES. It sounds like your unit is defective, the only thing I'm EXTREMELY disappointed with is the NES audio quality; it should play SNES perfectly on par with the real hardware.

  5. #5
    Don't do it...or,do. (shrugs) Custom rank graphic
    Frankie_Says_Relax's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    On permanent vacation from this bullshit.
    Posts
    7,824
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts
    Xbox LIVE
    FlyingBurrito76
    PSN
    FlyingBurrito76

    Default

    As awesome as these things are ... based on the threads here on DP - it seems that they do have a relatively high defect rate ... and not just a "no power" kind of thing ... it's usually issues like this, minor audio/video defects like the one you described.
    "And the book says: 'We may be through with the past, but the past ain't through with us.'"


  6. #6
    ServBot (Level 11)
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    FL
    Posts
    3,239
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

    Default

    Try playing it for a while. Mine had screwed up colors, lots of greens, purples, grays. After about a half hour of testing games, I noticed that colors were right. I think you have to break it in.

  7. #7
    Strawberry (Level 2) Manhattan Sports Club's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    West Coast, USA
    Posts
    479
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

    Default

    You know I never did get this fixed. It always worked fine with the NES games but the display for the SNES ones were always green and purple, and I never got a refund because the shipping to return it would've been expensive. *sigh*

  8. #8
    ServBot (Level 11)
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    FL
    Posts
    3,239
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

    Default

    Mine got better when I played Star Fox for a while. Not really sure what else to do.

  9. #9
    Peach (Level 3) JohnnyBlaze's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Elizabeth,NJ
    Posts
    640
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts
    Xbox LIVE
    WolfpacLeader
    PSN
    wolfpacleader86

    Default

    Quote Originally Posted by TectonicMan View Post
    If you have the RCA cables plugged in, the SNES should work perfectly, I don't even use the S-video connection since my TV doesn't have one. I have had no problems with the SNES side of the RetroDuo and am impressed enough to use it as a replacement for my SNES. It sounds like your unit is defective, the only thing I'm EXTREMELY disappointed with is the NES audio quality; it should play SNES perfectly on par with the real hardware.
    I can vouch for that. I used to have an FC Twin and this system is based on the same hardware as the RetroDUO.

    I went through 3 units before I found one that worked. The best test I can think of is booting up a game like Donkey Kong Country or F-Zero. Both defective units wouldn't play these. F-Zero went to black when the race started and DKC wouldn't boot at all.

    To TectonicMan: The reason the NES sound is such shit on that thing is that the NES and SNES on that unit share the same sound chip instead of being separate like it should.

Similar Threads

  1. RetroDuo
    By LordsOfSkulls in forum Classic Gaming
    Replies: 6
    Last Post: 02-15-2013, 10:45 PM
  2. Anyplace that does the retroduo nes sound fix?
    By hellraiser in forum Classic Gaming
    Replies: 1
    Last Post: 12-04-2012, 01:21 AM
  3. How to use a light gun on the retroduo?
    By hellraiser in forum Classic Gaming
    Replies: 4
    Last Post: 04-01-2012, 11:37 AM
  4. RetroDuo audio static
    By Troglodyte in forum Classic Gaming
    Replies: 8
    Last Post: 10-02-2009, 04:41 PM
  5. WTB: RetroDUO
    By atreyu187 in forum Buying and Selling
    Replies: 5
    Last Post: 10-15-2008, 03:20 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •