Results 1 to 8 of 8

Thread: Pal top loader nes

  1. #1
    Insert Coin (Level 0) HyruleHero's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Jersey
    Posts
    164
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

    Default Pal top loader nes

    Greetings fellow gamers!! Awhile back my fiancee suprised me with an NES TOP Loader for a present. Great gift....little problem though...she bought it from Australia which has the PAL format I believe. I have since got another Toploader(USA) but I am just curious if there is anyway to mod or to get the Aussi Pal Top Loader to work??? Any ideas???

  2. #2
    Chaos Knight
    Mayhem's Avatar
    Join Date
    Jul 2002
    Location
    London, England
    Posts
    8,916
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts
    Xbox LIVE
    Mayhem64

    Default

    To my knowledge the top loader ONLY exists as NTSC. It wasn't sold in Europe for definite. Have you actually tried the one she bought from Australia to check it?

  3. #3
    Alex (Level 15) Custom rank graphic
    Gameguy's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Richmond Hill, Ontario (Canada)
    Posts
    7,766
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    48 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by Mayhem View Post
    To my knowledge the top loader ONLY exists as NTSC. It wasn't sold in Europe for definite. Have you actually tried the one she bought from Australia to check it?
    There was a PAL top loader sold in Australia, the video output is in PAL format. The power adapter looks different compared to the US version so it's usually easy to spot the difference.

    As to using it on an NTSC TV, maybe a signal converter would work if you can find one for RF. I've seen converters for AV but I'm not sure about RF. I'm not sure about the power supply though, Australia uses 220-240 volts. Maybe you could use a US NES adapter with it.

  4. #4
    ServeBot (Lɘvel 11) RP2A03's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    59 6F 75 72 20 48 44 44 20 61 64 64 69 6E 67 20 65 6D 62 61 72 72 61 73 73 69 6E 67 20 64 61 74 61
    Posts
    3,548
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

    Default

    Supplying power to it should not be a problem. Any 110V wall wart that outputs what is specified on the console will work. However, modding it with a 50/60hz switch will be quite an adventure since the output signal is hard coded on the PPU. There is some more information here if you're interested.
    Mario says "... if you do drugs, you go to hell before you die."

  5. #5
    Apple (Level 5) Emuaust's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    1,161
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

    Default

    Yeah Australia had the Top Loader, you can disable region lock out on it iirc and then you can play most NTSC games on it without any issues, although as stated above the video output will still be pal, assuming you have a compatible TV then its worth doing, if not then its probably not.

    PS. they still fetch a bit on ebay.com.au if you ever wanted to flog it off.
    zomg I have a sig

  6. #6
    ServBot (Level 11) Cauterize's Avatar
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Leeds, UK
    Posts
    3,877
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

    Default

    Yeah and the PAL Aussie one doesn't come cheap... It's on my to buy list

    RetroCollect - PAL Rarity Guides, News, Reviews, Community & Forum
    View my Retro Game Collection: Click here
    My Trade List: Click here
    My Want List: Click here

  7. #7
    Chaos Knight
    Mayhem's Avatar
    Join Date
    Jul 2002
    Location
    London, England
    Posts
    8,916
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts
    Xbox LIVE
    Mayhem64

    Default

    Well, colour me enlightened then... I didn't realise there was a PAL top loader. Pity it's still only RF out.

  8. #8
    Cherry (Level 1) Xtincthed's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    363
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

    Default

    these are quite high in demand AND price, so you got yourself a nice gift there
    I think you can easily sell it for a good price, get a NTSC toploader and still have some cash left

    - Playstationcollecting.com .. The online Playstation Collecting Community
    The PlaystationCollecting.com Database and Collection Tool
    Twitter - Facebook - YouTube - Forum
    - Visit My Retro Video Game Store! -

Similar Threads

  1. WTB: NES 2 Top Loader
    By SuperOstrich in forum Buying and Selling
    Replies: 0
    Last Post: 07-24-2010, 12:15 AM
  2. Turning a Horizontal Loader into a Top Loader
    By Lancaster in forum Technical and Restoration Society
    Replies: 4
    Last Post: 10-03-2009, 10:57 AM
  3. top-loader NES?
    By kainemaxwell in forum Buying and Selling
    Replies: 3
    Last Post: 09-23-2005, 04:51 PM
  4. Replies: 0
    Last Post: 04-05-2005, 02:16 PM
  5. FS: NES Top Loader
    By Oobgarm in forum Buying and Selling
    Replies: 1
    Last Post: 08-28-2003, 11:30 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •