Results 1 to 4 of 4

Thread: Broken original xbox error code "16" Help!!

  1. #1
    Cherry (Level 1)
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    332
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

    Default Broken original xbox error code "16" Help!!

    I am illiterate when it comes to fixing the original xbox. I just bought one with the error "16" need service message. Any easy way to fix?

  2. #2
    Key (Level 9) Satoshi_Matrix's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Ontario, Canada
    Posts
    1,956
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts
    PSN
    Satoshi_Matrix

    Default

    Not really. That's pretty much just a "for parts" system. I have an E16 Xbox as well.
    check out my classic gaming review site: http://satoshimatrix.wordpress.com/

  3. #3
    Cherry (Level 1) Retronick's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Washington DC
    Posts
    215
    Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by hogfishmaster View Post
    I am illiterate when it comes to fixing the original xbox. I just bought one with the error "16" need service message. Any easy way to fix?
    Your HDD is locked! I actually just worked on one of these and wrote about it in my blog.

    My solution was to cannibalize it for parts since I was just buying it to replace my other broken Xbox anyway, but there may be a more eloquent solution in here:

    http://forums.afterdawn.com/thread_view.cfm/210562

    My post on the issue: http://www.retronick.com/2011/03/ori...part-deux.html

    I saw a post somewhere that had a guy hooking 2 drives up to the same Xbox using a Y-splitter, but I'm not certain where right this instant.

    I'll post again if I find out more!
    Dig it old-school?
    Visit http://www.retronick.com
    or follow me on twitter: @Retron8

  4. #4
    Cherry (Level 1) Pikkon's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    The Sunshine State
    Posts
    248
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

    Default

    Its just a simple dashboard error,just install a cheap modchip,then format the hdd.

Similar Threads

  1. Replies: 0
    Last Post: 02-16-2013, 07:10 PM
  2. Replies: 9
    Last Post: 02-21-2010, 06:47 PM
  3. Replies: 17
    Last Post: 02-03-2008, 10:07 AM
  4. Error in review of "Commando" for the Atari 7800
    By NightSprinter in forum Classic Gaming
    Replies: 3
    Last Post: 02-20-2006, 10:14 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •