Results 1 to 14 of 14

Thread: RUMOUR: PGR 3 doesn't run at a true 720p

  1. #1
    Banned

    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Ottawa, Ontario
    Posts
    4,091
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts
    Xbox LIVE
    njiska

    Default RUMOUR: PGR 3 doesn't run at a true 720p

    http://www.joystiq.com/entry/1234000393067805/

    I for one don't believe the rumour and it's because there's a glaring contradiction.

    He claims the menu's are rendered at 1024x720, but that's not a 16:9 ratio and we know the menu's are 16:9.

    All the same though the slightly lower resolution wouldn't bother me.

  2. #2
    Strawberry (Level 2)
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    469
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

    Default

    Its a freaking launch game, who cares if it isn't at the best resolution.

  3. #3
    ServBot (Level 11) s1lence's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Minnesota : Bitterville
    Posts
    3,159
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts
    Xbox LIVE
    Mightymango

    Default

    I thought microsoft said all games had to be in 720p for the 360?
    Part of the #Vbender Crew


  4. #4
    Kirby (Level 13) diskoboy's Avatar
    Join Date
    Jan 2003
    Location
    Nash-vegas, TN.
    Posts
    5,212
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts
    Xbox LIVE
    Diskoboy74

    Default

    I'm sure he's just probably stupid and meant 1280x720. The demo I've played, at Target, a few nights back looked pretty damn good. If the MENUS run at that resolution, I wouldn't really care. The game looked pretty tight.

    And lemmie say one thing folks... The crowd of people at best buy crowded around the 360 POS, watching the DOA4 demo... That game looks freakin' fantastique!! It truly does have to be seen to be believed. Especially running in 720p on those little Samsung displays

  5. #5
    ServBot (Level 11) kedawa's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Toronto
    Posts
    3,429
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

    Default

    It's probably a mistake, but maybe 1024x720 is just an additional resoulution that's available for those using the VGA cable.

    There are a lot of monitors, LCDs mostly, that only support up to 1024x768.

  6. #6
    ServBot (Level 11) s1lence's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Minnesota : Bitterville
    Posts
    3,159
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts
    Xbox LIVE
    Mightymango

    Default

    I wonder how much those Samsung monitors cost, they have a really sweet picture.
    Part of the #Vbender Crew


  7. #7
    ServBot (Level 11) davidbrit2's Avatar
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Southwest Michigan, USA
    Posts
    3,860
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

    Default

    Well, considering PGR3 allegedly only runs at 30 fps, this wouldn't really surprise me I suppose. Granted, I'll still pick up the game if/when I get a 360, but... argh. Why 30 fps???

  8. #8
    Chaos Knight
    Mayhem's Avatar
    Join Date
    Jul 2002
    Location
    London, England
    Posts
    8,916
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts
    Xbox LIVE
    Mayhem64

    Default

    You misquoted the article there njiska... you mean 1024x600 here not 720. Either way, it'll appear okay because the image is being upscaled. Only by the screen capture method could you see what the actual res being outputed by the Xbox360 is.

    (in a similar way that a game outputing 1280x720 to a 768 TV will get upscaled to that resolution)

  9. #9
    ServBot (Level 11) davidbrit2's Avatar
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Southwest Michigan, USA
    Posts
    3,860
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

    Default

    See, this is why I hate HDTV. None of the companies have any fucking clue about such concepts as "native resolution" and "unbuffered scanning". No, instead they expect us to put up with ubiquitous upscanning and image lag bullshit.

    Just give us VGA plzkthx.

  10. #10
    Bell (Level 8)
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    BANNED
    Posts
    1,659
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

    Default

    Whats unbuffered scanning?

    1024x600 upscaled to 1280x720 would be okay wouldn't it? Better than the current games.
    .

    () - "Darkness cannot drive out darkness; only light can do that.
    Hate cannot drive out hate; only love can do that." - Martin Luther King, Jr.

    "Manners are a sensitive awareness of the feelings of others. If you have that awareness, you have good manners, no matter what fork you use." - Emily Post ----- Component Video looks just as good as RGB, is a heck of a lot easier to set up, and also a lot cheaper!

  11. #11
    Banana (Level 7) Zing's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Canada
    Posts
    1,491
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

    Default

    It's easier and more popular with the customers to just claim that all games run at HDTV resolutions with Dolby Digital 5.1 sound, which is technically accurate since the video and sound are output in these modes. I'm sure there will be more games in the future internally rendered at lower resolutions and in stereo.

  12. #12
    Banned

    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Ottawa, Ontario
    Posts
    4,091
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts
    Xbox LIVE
    njiska

    Default

    Quote Originally Posted by davidbrit2
    Well, considering PGR3 allegedly only runs at 30 fps, this wouldn't really surprise me I suppose. Granted, I'll still pick up the game if/when I get a 360, but... argh. Why 30 fps???
    Why's it matter? I'd much rather have a solid 30FPS with proper motion blur then 60FPS that drops from time to time.

  13. #13
    ServBot (Level 11) davidbrit2's Avatar
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Southwest Michigan, USA
    Posts
    3,860
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

    Default

    That's just the thing, the hardware should EASILY be capable of handling a solid 60 fps for a game like that. Hell, that notion is half of their marketing right there!

  14. #14
    Bell (Level 8)
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    BANNED
    Posts
    1,659
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

    Default

    don't believe the hype - it's a sequel
    .

    () - "Darkness cannot drive out darkness; only light can do that.
    Hate cannot drive out hate; only love can do that." - Martin Luther King, Jr.

    "Manners are a sensitive awareness of the feelings of others. If you have that awareness, you have good manners, no matter what fork you use." - Emily Post ----- Component Video looks just as good as RGB, is a heck of a lot easier to set up, and also a lot cheaper!

Similar Threads

  1. Replies: 0
    Last Post: 06-06-2012, 03:50 PM
  2. What is up with many PS3 titles only supporting 720P?
    By swlovinist in forum Modern Gaming
    Replies: 21
    Last Post: 04-04-2008, 05:05 PM
  3. 720P OR 1080i
    By FAMOUS in forum Modern Gaming
    Replies: 23
    Last Post: 12-21-2006, 05:03 PM
  4. PS3 Downscales 720p on Incapable TVs
    By 7th lutz in forum Modern Gaming
    Replies: 4
    Last Post: 11-16-2006, 01:22 AM
  5. RUMOUR: Sonic Rev.
    By njiska in forum Modern Gaming
    Replies: 8
    Last Post: 01-20-2006, 03:58 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •