Results 1 to 9 of 9

Thread: Sega Saturn Imports

  1. #1
    Insert Coin (Level 0)
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Indiana (Chicagoland)
    Posts
    5
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

    Default Sega Saturn Imports

    Does the Sega Saturn have to be modified in order to play import games, or is it like the Dreamcast?

  2. #2
    Banned

    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    263
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

    Default

    In order to play Sautrn games without a import enabler like a pro action replay you need to open your Saturn and use tape to tie up the button that is pressed when you close th Saturn.

    You then need to do the swap trick which is where you switch the game when another game region code is read.

    You need to do this everytime you remove or turn off the Saturn.

  3. #3
    Insert Coin (Level 0) KeyserSoze61's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Rochester, NY
    Posts
    152
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

    Default

    The 4-in-1 cart is highly recommended to backup gamesaves, and for the RAM upgrade. Usually goes for $25 US.

  4. #4
    Insert Coin (Level 0)
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    The bay area CA
    Posts
    72
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

    Default

    if you are handy with a soldering iron you can also install a region switch thougg sadly i dont know exactly where to get the instructions for this. (a friend helped me put a switch on mine)

    so yeah swap works but the mod to me is much more convenient also its a really cheap just get the switch and use some wire out of an old phone cord or lan cable
    Last edited by stimmyjimmel; 06-09-2007 at 12:09 AM.

  5. #5
    Insert Coin (Level 0)
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Indiana (Chicagoland)
    Posts
    5
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

    Default

    Thank you scientists.

  6. #6
    Insert Coin (Level 0)
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    NJ,USA
    Posts
    95
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

    Default

    best way is to get a modchip from racketboy and then use satconv on ur import backups to convert the region code.if u just want to mod it with a switch to play imports then check over at gamesx for instructions.

  7. #7
    Key (Level 9) Jimmy Yakapucci's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    1,954
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

    Default

    If you go to www.mmmonkey.co.uk, they have instructions on how to do a single switch mod for US/UK/Jap as well as a switch for 50/60 Hz.

    JY

  8. #8
    ServBot (Level 11) s1lence's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Minnesota : Bitterville
    Posts
    3,159
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts
    Xbox LIVE
    Mightymango

    Default

    Quote Originally Posted by Jimmy Yakapucci View Post
    If you go to www.mmmonkey.co.uk, they have instructions on how to do a single switch mod for US/UK/Jap as well as a switch for 50/60 Hz.

    JY
    Thanks for the link!! I haven't heard about that site before but they have alot of mods/fixes for systems with pictures, Very nice.
    Part of the #Vbender Crew


  9. #9
    Cherry (Level 1)
    Join Date
    May 2007
    Location
    Madison, WI
    Posts
    336
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

    Default

    I'm not sure why so many people are recommending a mod or the swap trick. They're not difficult, but they also run the risk of screwing up your system if something goes wrong.

    The Action Replay 4-in-1 is really the easiest route -- you just plug it into the cartridge slot and go. Plus it has the 4Meg RAM upgrade and extra save memory.

    http://www.play-asia.com/paOS-13-71-...en-70-1b2.html
    [SIZE="4"][URL="http://www.retroreviewproject.com"]The Retro Review Project[/URL][/SIZE]

Similar Threads

  1. sega saturn imports
    By ncman071 in forum Classic Gaming
    Replies: 33
    Last Post: 11-17-2009, 03:37 PM
  2. What are some good Sega Saturn imports?
    By Abman in forum Classic Gaming
    Replies: 5
    Last Post: 08-20-2007, 01:08 PM
  3. F/s or F/T: 2 Sega saturn Imports
    By deejay726 in forum Buying and Selling
    Replies: 1
    Last Post: 07-27-2006, 08:44 PM
  4. Top imports - Sega Saturn
    By maxlords in forum Classic Gaming
    Replies: 42
    Last Post: 07-21-2005, 05:14 PM
  5. Sega Saturn Imports
    By Happy_Dude in forum Classic Gaming
    Replies: 6
    Last Post: 02-12-2003, 10:01 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •