Page 2 of 22 FirstFirst 12345612 ... LastLast
Results 26 to 50 of 545

Thread: RetroDuo NES/SNES Clone Official Thread. Castlevania III, StarFox WORK, SMRPG WARNING

  1. #26
    Stuck in 1998 Cloud121's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    South Town
    Posts
    533
    Xbox LIVE
    Cloud121D
    PSN
    Cloud121
    Steam
    Cloud121D
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

    Default

    After seeing the controller, I got my hopes up, only for them to be dashed while watching the video review. I was really hoping that the NES buttons would be mapped to the A and B buttons as they should, but I guess not. Oh well.
    My Game Collection
    "I am only what you see me as." - Obsidian Rose

  2. #27
    Don't do it...or,do. (shrugs) Custom rank graphic
    Frankie_Says_Relax's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    On permanent vacation from this bullshit.
    Posts
    7,824
    Xbox LIVE
    FlyingBurrito76
    PSN
    FlyingBurrito76
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by Cloud121 View Post
    After seeing the controller, I got my hopes up, only for them to be dashed while watching the video review. I was really hoping that the NES buttons would be mapped to the A and B buttons as they should, but I guess not. Oh well.
    At least the "B" button is to the LEFT of the "A" button for NES games.

    That seems to be an issue with some of the famiclones coming out of HK recently mapping the buttons A-B instead of B-A left-to-right ... they seem to have forgotten the game-breaking importance form-factor of that in games like Super Mario Brothers.
    "And the book says: 'We may be through with the past, but the past ain't through with us.'"


  3. #28
    Kirby (Level 13) Leo_A's Avatar
    Join Date
    Jul 2004
    Posts
    5,871
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

    Default

    If the NES A and B buttons had been mapped to the SNES A and B, you'd have the same troubles you do playing something like one of the Mario Advance titles on the DS.

    I'm glad they didn't, this is the superior layout. Even if the letters don't match.

  4. #29
    Stuck in 1998 Cloud121's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    South Town
    Posts
    533
    Xbox LIVE
    Cloud121D
    PSN
    Cloud121
    Steam
    Cloud121D
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

    Default

    I'm probably most likely going to get this. However, do repros work okay? I plan on getting FFII, Mother, Just Breed, and maybe a couple others fairly soon.

    Also, speaking of which, I'd assume battery backed games work fine too? Zelda, Dragon Quest, etc?

    Oh and, the controllers look a little thicker than first-party Super Famicom controllers. Are they? I hope so.
    My Game Collection
    "I am only what you see me as." - Obsidian Rose

  5. #30
    Cherry (Level 1)
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    203
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

    Default

    I'm wondering if a multi-tap will work on both SNES and NES games? I have some multiplayer games for my SNES but I'm not sure if there are any for the NES (bomberman?).

  6. #31
    Don't do it...or,do. (shrugs) Custom rank graphic
    Frankie_Says_Relax's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    On permanent vacation from this bullshit.
    Posts
    7,824
    Xbox LIVE
    FlyingBurrito76
    PSN
    FlyingBurrito76
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by 98redM6 View Post
    I'm wondering if a multi-tap will work on both SNES and NES games? I have some multiplayer games for my SNES but I'm not sure if there are any for the NES (bomberman?).
    I doubt that the SNES mutltap will work for NES multitap games. In fact, I'm going to go out on a limb and say - no.

    On the other hand, I see no reason why the SNES multitap won't work as it's supposed to on SNES games.

    Plus, if you want to play multiplayer Bomberman - as cool as Bomberman 2 is on NES - Super Bomberman on SNES is the way to go for multiplayer.

    I have heard rumblings that INNEX is going to release a NES controller to SNES controller port adapter in the near future ... I guess we'll have to wait and see to do NES accessory tests. (Zapper, Advantage, Four-Score, etc.)

    As far as repros go - I have a SNES TEXT-LOCALIZED REPRO of Dragon Quest V that I tested and worked great, and the Famicom games I tested were all pirate carts. I'm pretty sure that US repros would work fine, but I don't have any modern US NES repros to actually test.

    Battery save NES and SNES games work and boot correctly.
    Last edited by Frankie_Says_Relax; 03-12-2008 at 01:08 PM.
    "And the book says: 'We may be through with the past, but the past ain't through with us.'"


  7. #32
    Crono (Level 14)
    Join Date
    Nov 2002
    Posts
    6,331
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by Frankie_Says_Relax View Post
    I doubt that the SNES mutltap will work for NES multitap games. In fact, I'm going to go out on a limb and say - no.

    On the other hand, I see no reason why the SNES multitap won't work as it's supposed to on SNES games.

    Plus, if you want to play multiplayer Bomberman - as cool as Bomberman 2 is on NES - Super Bomberman on SNES is the way to go for multiplayer.

    I have heard rumblings that INNEX is going to release a NES controller to SNES controller port adapter in the near future ... I guess we'll have to wait and see to do NES accessory tests. (Zapper, Advantage, Four-Score, etc.)

    As far as repros go - I have a SNES TEXT-LOCALIZED REPRO of Dragon Quest V that I tested and worked great, and the Famicom games I tested were all pirate carts. I'm pretty sure that US repros would work fine, but I don't have any modern US NES repros to actually test.

    Battery save NES and SNES games work and boot correctly.
    Frankie,

    Do you happen to have Super Mario RPG, MegaMan X2, X3, or Stunt Race FX? I am curious if these play.

    -GAC-
    #vbender

  8. #33
    Don't do it...or,do. (shrugs) Custom rank graphic
    Frankie_Says_Relax's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    On permanent vacation from this bullshit.
    Posts
    7,824
    Xbox LIVE
    FlyingBurrito76
    PSN
    FlyingBurrito76
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by GrandAmChandler View Post
    Frankie,

    Do you happen to have Super Mario RPG, MegaMan X2, X3, or Stunt Race FX? I am curious if these play.

    -GAC-
    I don't own it Super Mario RPG is confirmed working by multiple sources.

    I only have Mega Max X, which does work fine.

    Can't give a confirmation on X2 or X3 ... did those use anything above and beyond standard SNES game chips (even in that case, I'm assuming they would work).

    I'd be interested to see if Stunt Race works, and I'd again assume it would since Star Fox runs perfect from what I can see.

    I'll be bringing my RetroDuo down to the next NAVA. If anybody has anything they'd like to test in-person, bring it down and we'll give it a whirl.
    "And the book says: 'We may be through with the past, but the past ain't through with us.'"


  9. #34
    Crono (Level 14)
    Join Date
    Nov 2002
    Posts
    6,331
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by Frankie_Says_Relax View Post
    I don't own it Super Mario RPG is confirmed working by multiple sources.

    I only have Mega Max X, which does work fine.

    Can't give a confirmation on X2 or X3 ... did those use anything above and beyond standard SNES game chips (even in that case, I'm assuming they would work).

    I'd be interested to see if Stunt Race works, and I'd again assume it would since Star Fox runs perfect from what I can see.

    I'll be bringing my RetroDuo down to the next NAVA. If anybody has anything they'd like to test in-person, bring it down and we'll give it a whirl.
    Megaman X2 & X3 have a special C4 chip installed on the cartridge. I believe they were incompatible with previous SNES Clones.

    EDIT: Link:http://en.wikipedia.org/wiki/Cx4_chip
    #vbender

  10. #35
    Don't do it...or,do. (shrugs) Custom rank graphic
    Frankie_Says_Relax's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    On permanent vacation from this bullshit.
    Posts
    7,824
    Xbox LIVE
    FlyingBurrito76
    PSN
    FlyingBurrito76
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by GrandAmChandler View Post
    Megaman X2 & X3 have a special C4 chip installed on the cartridge. I believe they were incompatible with previous SNES Clones.

    EDIT: Link:http://en.wikipedia.org/wiki/Cx4_chip
    Ah, interesting ... we need to put out an open call to other RetroDuo owners to give either of those a try!

    Here's a list of NES game that have given other NOAC systems a hard time - I'll do what I can to make a reference list for the Duo.

    http://www.triforcegamez.com/store/i...id=1&chapter=1
    Last edited by Frankie_Says_Relax; 03-12-2008 at 06:58 PM.
    "And the book says: 'We may be through with the past, but the past ain't through with us.'"


  11. #36
    Crono (Level 14)
    Join Date
    Nov 2002
    Posts
    6,331
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by Frankie_Says_Relax View Post
    Ah, interesting ... we need to put out an open call to other RetroDuo owners to give either of those a try!

    Here's a list of NES game that have given other NOAC systems a hard time - I'll do what I can to make a reference list for the Duo.

    http://www.triforcegamez.com/store/i...id=1&chapter=1
    Someone needs to play River City Ransom extensively, maybe entering a password to a later level, as you progress the NEX doesn't like RCR too much. Graphics get screwy later on throughout the game.
    #vbender

  12. #37
    Kirby (Level 13) Leo_A's Avatar
    Join Date
    Jul 2004
    Posts
    5,871
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

    Default

    I'd be curious if Top Gear 3000 plays correctly, I can't find my cart right now.

  13. #38
    Don't do it...or,do. (shrugs) Custom rank graphic
    Frankie_Says_Relax's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    On permanent vacation from this bullshit.
    Posts
    7,824
    Xbox LIVE
    FlyingBurrito76
    PSN
    FlyingBurrito76
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

    Default

    I put an open call with a list of specific games on the March NAVA thread.

    If you're going to be there, check the list, check what you own, bring it down and we'll test it out.
    "And the book says: 'We may be through with the past, but the past ain't through with us.'"


  14. #39
    Stuck in 1998 Cloud121's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    South Town
    Posts
    533
    Xbox LIVE
    Cloud121D
    PSN
    Cloud121
    Steam
    Cloud121D
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

    Default

    Hey Frankie, was wondering if you could take a picture of the AC Adaptor for me? I'd really appreciate it.

    Oh and, I'm really looking forward to seeing your compatibility list (Gauntlet?).
    My Game Collection
    "I am only what you see me as." - Obsidian Rose

  15. #40
    Insert Coin (Level 0)
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    25
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

    Default

    "When ONLY the S-VIDEO cable is plugged in NES games DO NOT DISPLAY ON SCREEN, so you need to either have both in and deal with the strange NES resolution, or unplug the S-VIDEO on both ends when using the NES side of the system. (SEE VIDEO OUTPUT COMPARISON BELOW)"

    Frankie, it's interesting you say that. I also have a Retro Duo (I contributed to the earlier thread) and I tried this just this evening. Used only the S-video cables on each side. The NES games still displayed on the screen.

    And I'm still getting a drop in the quality of the composite signal on the SNES. NES looks great on composite, crappy on S-video. The opposite for SNES. I'm heartened to see that someone else has duplicated my experience with the NES signal -- now what about the SNES one?

  16. #41
    Don't do it...or,do. (shrugs) Custom rank graphic
    Frankie_Says_Relax's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    On permanent vacation from this bullshit.
    Posts
    7,824
    Xbox LIVE
    FlyingBurrito76
    PSN
    FlyingBurrito76
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by Wirestone View Post
    "When ONLY the S-VIDEO cable is plugged in NES games DO NOT DISPLAY ON SCREEN, so you need to either have both in and deal with the strange NES resolution, or unplug the S-VIDEO on both ends when using the NES side of the system. (SEE VIDEO OUTPUT COMPARISON BELOW)"

    Frankie, it's interesting you say that. I also have a Retro Duo (I contributed to the earlier thread) and I tried this just this evening. Used only the S-video cables on each side. The NES games still displayed on the screen.

    And I'm still getting a drop in the quality of the composite signal on the SNES. NES looks great on composite, crappy on S-video. The opposite for SNES. I'm heartened to see that someone else has duplicated my experience with the NES signal -- now what about the SNES one?
    Interesting. I'll have to do some further tests on the S-Video display.

    Perhaps it was because I had a game in the SNES slot at the time I tried it.

    Though, if it turns out that it doesn't display any differently than my S-Video tests above...I guess it's moot.

    Looks like I'll also have to do a photo comparison between SNES AV and S-Video. Though, while the SNES did look BETTER with S-Video in terms of crisp-ness, I didn't think that the games looked "crappy" with the AV cables - there was no "static resolution tearing" (or whatever you want to call that effect) issues like on the NES. What you see in the video is SNES on AV if that's any indication of the quality of AV inputs for now.

    Give me a bit of time and I'll do a photo comparison, however, I won't be able to add it to to first post, as it's exceeded it's photo limitations.
    "And the book says: 'We may be through with the past, but the past ain't through with us.'"


  17. #42
    Peach (Level 3)
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    675
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

    Default

    I've always seen them on Ebay, And wondered if they actually worked.

    Do you own a original NES?, I just bought a New 72 pin.

  18. #43
    Insert Coin (Level 0)
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    25
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

    Default

    Well, this is what I can tell you. The NES through S-video is definitely the worst. But with SNES through regular AV, I get some "crawling" effects onscreen. That is, you can make out all the pixels and colors, but there's almost a shifting, moving screen underneath them. Definitely odd, but still more playable than the NES/S-video.

    That said, the SNES S-video and NES composite both look terrific. And everything I have has played well.

  19. #44
    Insert Coin (Level 0) nickerous's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    163
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

    Default

    I've had mine for a few weeks and love it.......however...

    I can't get past the 2nd stage in Battletoads. I've tried 5 times and every time, the game hangs up at different points. Anyone else having this problem?

  20. #45
    ServBot (Level 11) MarioMania's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    3,499
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

    Default

    How much is it..I might get one down the road

  21. #46
    Cherry (Level 1)
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    263
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

    Default

    The machine is saving you for hours of frustration with Battletoads. Its a new extra feature.

  22. #47
    ServBot (Level 11) MarioMania's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    3,499
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

    Default

    I just found the price on ebay duh

    Can it work with Street Fighter Alpha 2 (SNES) & Akumajo Densetsu (Famicom)

  23. #48
    Don't do it...or,do. (shrugs) Custom rank graphic
    Frankie_Says_Relax's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    On permanent vacation from this bullshit.
    Posts
    7,824
    Xbox LIVE
    FlyingBurrito76
    PSN
    FlyingBurrito76
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by Gamingking View Post
    I've always seen them on Ebay, And wondered if they actually worked.

    Do you own a original NES?, I just bought a New 72 pin.
    Of course.

    I have an official US top-loader, with two "dogbone" controllers. The unit is un-modified and in great working condition.

    I'd also like to pick up a nice condition toaster unit with a new 72 pin at some point in the future.

    And while sometimes I get the question "Why do you buy those things if you have a real NES?" - I can't really give a "logical" explanation why. I'm just fascinated with famiclones.

    Nickerous - that sucks about Battletoads ... I saw a report that the game hangs after level 2, but I don't own it, so I can't verify whether or not it does that on mine.

    We'll definitely add that to the list of games on the software test run at NAVA.
    "And the book says: 'We may be through with the past, but the past ain't through with us.'"


  24. #49
    Cherry (Level 1)
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    USA
    Posts
    361
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by nickerous View Post
    I can't get past the 2nd stage in Battletoads. I've tried 5 times and every time, the game hangs up at different points. Anyone else having this problem?
    Yes, this also happens on a SNES Super 8 adapter. I think this is one of those games that gets listed as compatible on Famiclones simply because it boots up, but was not thoroughly tested.

  25. #50
    Insert Coin (Level 0) Nero 99's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    120
    Xbox LIVE
    Mar 626
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

    Default

    holy crap!!!! I got my retro duo yesterday and every game i tried on it worked except one. the one game that every one was making a big deal about the retro duo for! the one game that didnt work was super mario rpg. i am so stunned that it works on every retro duo exept mine. im at a loss for words.....
    Tifa, I'm not fit to help anyone, not my family, not my freinds, no one..... (Cloud)


    Which Final Fantasy Character Are You?
    Final Fantasy 7

Similar Threads

  1. RetroDuo and PowerPak - CF brands that work?
    By Bub_and_Bob in forum Classic Gaming
    Replies: 3
    Last Post: 02-11-2010, 08:27 AM
  2. The New Official Castlevania Thread!
    By RadiantSvgun in forum Classic Gaming
    Replies: 100
    Last Post: 10-18-2009, 06:05 AM
  3. European SNES carts don't work on clone systems?
    By Tupin in forum Classic Gaming
    Replies: 3
    Last Post: 10-17-2008, 08:27 PM
  4. Like the RetroDuo, should there be a TurboGrafx clone?
    By Manhattan Sports Club in forum Classic Gaming
    Replies: 30
    Last Post: 09-17-2008, 11:03 AM
  5. Replies: 3
    Last Post: 08-26-2008, 10:14 PM

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •