Results 1 to 4 of 4

Thread: Intellivision question about the controllers

  1. #1
    Kirby (Level 13) Custom rank graphic
    MegaDrive20XX's Avatar
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Waco TX
    Posts
    5,921
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

    Default Intellivision question about the controllers

    The disc pieces are missing, is there anyway to replace this? It's a model 1
    Last edited by MegaDrive20XX; 08-08-2009 at 10:46 AM.
    These cartridges are dirty as hell and I'm not going to take it anymore!

  2. #2
    Great Puma (Level 12) Steve W's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    DFW Metroplex, Texas
    Posts
    4,268
    Thanks Thanks Given 
    27
    Thanks Thanks Received 
    26
    Thanked in
    23 Posts

    Default

    I'm not sure, since I've never taken an Intellivision 1 unit apart. I don't know how the wires are attached to the motherboards, and if they can be replaced like an Odyssey2's 'built-in' controllers can be.

    I think the easiest thing to do is get a replacement console. You can get replacement controllers for an Intellivision II, and the Sears Super Video Arcade, those consoles would be preferable to the Intellivision 1. Although the Intellivision II won't play many of the Coleco games, which might be a bit of a blessing.

  3. #3
    Pac-Man (Level 10) icbrkr's Avatar
    Join Date
    Jul 2002
    Location
    www.amigacd32.com
    Posts
    2,322
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts
    Xbox LIVE
    icbrkr

    Default

    Quote Originally Posted by Steve W View Post
    I'm not sure, since I've never taken an Intellivision 1 unit apart. I don't know how the wires are attached to the motherboards, and if they can be replaced like an Odyssey2's 'built-in' controllers can be.
    They're replaceable. The controls are connected to the motherboard with a connector so it pops right off.

  4. #4
    Insert Coin (Level 0)
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    49
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

    Default

    I remember we had two Intellivisons, and my dad would take the controller from one of them to replace the controller on the other, so it can be done. I don't know how easy it is though.

Similar Threads

  1. WTB: 2 Intellivision II Controllers
    By rgw825 in forum Buying and Selling
    Replies: 3
    Last Post: 02-01-2010, 09:31 PM
  2. FS/FT bunch of controllers and misc; Intellivision; Genesis
    By 20eyes in forum Buying and Selling
    Replies: 2
    Last Post: 01-27-2006, 07:10 PM
  3. WTB: Intellivision System or INTV controllers
    By wyatt8 in forum Buying and Selling
    Replies: 1
    Last Post: 01-04-2006, 08:05 PM
  4. Opening Intellivision 2 controllers
    By FABombjoy in forum Technical and Restoration Society
    Replies: 2
    Last Post: 05-14-2004, 07:40 AM
  5. WTB- Intellivision II controllers
    By DarkSoul in forum Buying and Selling
    Replies: 0
    Last Post: 11-27-2002, 03:34 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •